Tarina

Kätkö on tunnelmia ja muistikuvia lapsuuden salaperäisestä maailmasta. Jalanjälki mummon ja vaarin vanavedessä metsän tutkimattomiin salaisuuksiin.

Muisto vanamonkukan huumaavasta tuoksusta, jännittyneistä askelista hämärässä metsässä , autiotalon rikkoutuneista ikkunoista ja tarinoista joita kukaan ei ollut enää kertomassa.

Kallioimarteen juuren lakritsin ja mullan maku kielellä, pehmeä sammal jalan alla, vihreääkin vihreämmät valtavat saniaiset, polulta taipuvat sileälehtiset mustikanvarvut ja violetinpunaisena hehkuvat kanervikot.

Kätkö on meren silittämä kuuma kallio, suolaisen tuulen tuntu kasvoilla ja silmät auringosta sirrillään.

Kätkö on lapsuuden sielunmaisema, löytämisen ilo ja jälleennäkemisen riemu.


Kätkö on kultaseppä Hanna Rainion vuonna 2015 perustama yritys ja korumerkki. Kätkön korut tehdään käsityönä omalla työpajalla Helsingin Kalliossa, joka toimii samalla myös korupuotina. Kätkön korut tehdään mahdollisimman eettisesti ja ekologisesti kestävistä materiaaleista. Kätköllä on ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoana Suomessa lisenssi valmistaa ja myydä koruja Reilun kaupan sertifioimasta kullasta. Kätkön hopeakorut tehdään 100% kierrätetystä ekohopeasta.

Kätköllä on oma korumallisto ja lisäksi Kätkössä suunnitellaan ja tehdään tilaustöitä asiakkaiden toiveiden mukaan. Kätkössä tehdään koruja mahdollisuuksien mukaan myös asiakkaiden omista materiaaleista.

Kätkön verkkokauppa toimii Weecosissa, joka myy ainoastaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti toimivien yritysten tuotteita.