meistä

Kätkö heijastaa voimakkaita tunnelmia salaperäisestä maailmasta, mystisistä tarinoista metsän tutkimattomiin salaisuuksiin. Kätkön koruissa voit aistia muiston vanamonkukan huumaavasta tuoksusta, jännittyneistä askelista hämärässä metsässä, autiotalon rikkoutuneista ikkunoista ja tarinoista, joita kukaan ei enää ole kertomassa. Kätkö on tunnetta, tarinoita, löytämisen iloa ja käden jäljen jättämistä.

Kätkökoru on kultaseppä Hanna Rainion vuonna 2015 perustama yritys ja korumerkki, jonka korut tehdään käsityönä omalla työpajalla Helsingissä. Kätkökorun designer korut tehdään eettisesti ja ekologisesti kestävistä materiaaleista. Kätkökorulla on ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoana Suomessa lisenssi valmistaa ja myydä koruja Reilun kaupan sertifioimasta kullasta. Kätkökorun hopeakorut tehdään kierrätetystä ekohopeasta. Kätkökoru toimi suunnannäyttäjänä, eettisenä korumerkkinä joka tunnetaan ainutlaatuisista – alusta loppuun omalla pajalla – käsityönä tehdyistä koruista.

HANNA

Kätkön takana on kultaseppä Hanna Rainio Helsingistä. Idea Kätkökorun perustamiseen lähti halusta harjoittaa omaa ammattia kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Kultaseppäopinnot löytyivät aikuisiällä monien sattumien kautta ja Hanna ihastui alaan heti ensimmäistä kertaa juotospilliin tartuttuaan.

”Alun perin minusta piti tulla taidemaalari. Taidekoulut jäivät kuitenkin kesken ja kokeilin monenlaista ammattia aina Hakaniemen torin vihannesmyyjästä vanhojen rakennusten porraskäytävien koristemaalariin. Haluan valmistaa tarkoin harkittuja, rakkaudella käsintehtyjä uniikkeja ja aikaa kestäviä tuotteita. Antoisinta minulle on suunnitella ja valmistaa koruja asiakkaille tilausten mukaan. Tuntuu, että siten voin hyödyntää kaikkea aikaisemmin oppimaani ja kokemaani. Korusta syntyy jotain vielä enemmän, kun se tehdään tietylle ihmiselle yhteistyössä korun tilaajan kanssa.”
Tervetuloa mukaan Kätkön tarinaan.
♥︎ Hanna 

NINNI

Ninnin ja Hannan tiet kohtasivat opiskeluaikoina kultaseppäkoulussa. Kun työt Kätkössä lisääntyivät, Ninnin oli helppoa ja luontevaa astua mukaan Kätkön toimintaan. Kätkökorun vastuullisuuteen, tasa-arvoon ja oikeudenmukaisuuteen perustuva ideologia sekä korujen käsityönä valmistaminen ovat myös hänelle tärkeitä ja ominaisia arvoja.

Käsillä tekeminen on Ninnille luontaista ja ollut mukana pienestä pitäen. Ninni on lahjakas pienten yksityiskohtien ja teknisten haasteiden ratkaisija, hänen erikoisalaansa on millimetrin kymmenesosien tarkkuutta vaativat jalokivien istutukset.

”Tekninen ongelmanratkaisu on minusta hyvin palkitsevaa. Hannan luova puoli yhdistyy hyvin teknisesti suuntautuneeseen osaamiseeni. Olen tyytyväinen voidessani Kätkökorulla hyödyntää kiinnostustani korujen pieniin, mutta kokonaisuuden kannalta tärkeisiin rakenteellisiin ratkaisuihin. Kun näen, että sormus on paitsi visuaalisesti onnistunut ja se myös istuu asiakkaan käteen saumattomasti, tunnen työni onnistuneen.” Näkemisiin Kätkössä!
♥︎ Ninni

YHTEYS

Kätkökoru on auki ajanvarauksella.
Ajanvaraukset ja lisätietoja: hanna@katkokoru.fi tai 040 7274747

OTA YHTEYTTÄ

Ostoskori

Ei valittuja tuotteita

x