Materiaalit

Kätkön koruissa käytetään eettisin ja ekologisin periaattein valittuja materiaaleja, kuten 100% kierrätettyä hopeaa ja Reilun kaupan sertifioimaa kultaa.

Reilun kaupan kulta

reilukauppa_Kätkön koruissa käyttettävä 750 kelta- ja valkokulta on Reilun kaupan sertifioimaa. Kätkö on tehnyt ensimmäisenä, ja toistaiseksi ainoana suomalaisena yrityksenä kansainvälisen Fairtrade Internationalin kanssa  ”Small Gold Licencee” sopimuksen, joka oikeuttaa Kätkön hankkimaan Reilun kaupan sertifioimaa kultaa, ja valmistamaan siitä koruja myyntiin. Yrityksen liikevaihto ei saa ylittää tiettyä summaa, joten kyse on yksittäisen, pienen käsityöläisyrityksen sopimuksesta. Lisäksi Kätkö on solminut lisenssisopimuksen Suomen Reilu kauppa ry:n kanssa, joka valvoo Reilun kaupan tuotteiden valmistusta ja myyntiä Suomessa, sekä virallisen Reilun kaupan merkin käyttöä.

Reilun kaupan kulta on kaivettu pienkaivoksilta, joiden työntekijöille maksetaan reilua palkkaa ja joissa ympäristönsuojelunäkökohdat otetaan huomioon. Lue lisää Reilun kaupan kullasta »

Ekohopea

Ekohopea on tehty 100%  kierrätetystä, puhdistetusta romuhopeasta, jota saadaan uusiokäyttöön keräämällä ja sulattamalla materiaalia mm. rikkinäisistä koruista ja muista hopeaesineistä, teollisuuden ylijäämistä  ja lääketeollisuuden- sekä sähkölaitteiden rakenteissa olleissa hopeaosista. 100% kierrätetty ekohopea on ominaisuuksiltaan täysin samanlaista kuin normaalisti koruissa käytettävä sterling hopea, ja se on myrkytöntä sekä nikkelitöntä. Ekohopean valmistaja antaa todistuksen kierrätyhopean alkuperästä.

pajapuoti1